...

Elif Gizem AKKAYA Bilim ve Proje Sergisi

Elif Gizem AKKAYA

Üniversitede mühendislik bölümü okuyan Elif Gizem aynı zamanda IEEE Türkiye’de gönüllü olarak çalışan bir arkadaşımızdı.

Elif, Mart 2016’da Ankara Güvenpark’’ta gerçekleşen hain terör saldırısında şehit oldu ve daha 19 yaşında arkada projenin ismini alacak bir isim bırakarak aramızdan ayrıldı.

EGAP'ın Ortaya Çıkışı

IEEE Türkiye Şubesi Öğrenci Kolları gönüllüleri olarak bir yandan Elif’i kaybetmenin üzüntüsünü yaşarken diğer yandan da onun ismini yaşatmamız gerektiğinin farkındaydık.

Aynı zamanda mühendislik sıralarında okuyan gençler olarak Elif’in ismini eğitim, bilim, teknoloji, mühendislik konularına ve IEEE Türkiye’ye yakışır şekilde yaşatmamız gerektiğinin de farkındaydık.

Terörün cehaletten doğduğu ve beslendiği düşüncesiyle yola çıktığımız bu projede eğer bu cehaleti yenersek terörün azalacağını ve belki de son bulacağını ümit ederek aslında projenin temel prensiplerini ortaya koymuştuk.

Projenin İçeriği

IEEE Türkiye Şubesi Öğrenci Kolları olarak belki de en güçlü yanımız sahip olduğumuz iletişim ağıdır. Eğer Elif’in adını insanlara unutturmayacak ve “insanlık yararına” bir proje ortaya koyacaksak tabi ki bu iletişim ağımızı projeye entegre etmeliydik.

Projenin ana amaçlarını bizden daha genç nesilleri cehaletten uzaklaştırmak; bilim, teknoloji ve mühendislik kavramlarını aşılamak ve bunların yanında üniversite okuma farkındalığını arttırmak şeklinde sıralayabiliriz. Bu amaçlar doğrultusunda projeye gönüllü olarak destek vermek isteyen üniversitelerdeki IEEE öğrenci kolları kendi şehirlerinde seçtikleri liselere yine kendilerinin seçtiği alanlarda uygulamalı teknik eğitimler veriyor.

Temel elektronik, robotik, kodlama, enerji, biyomedikal ve daha bir çok alanda aylar süren eğitimlerde lise öğrencileri teknik açıdan gelişim sağlarken diğer yandan da üniversite okuma ve mühendislik mesleği konusunda gerekli farkındalığa ulaşıyorlar.


Proje Sergisi

Aylar süren ücretsiz eğitimler sonunda teorik ve uygulama açısından kendilerini geliştirmiş lise öğrencileri onlara sağlanan malzemeler ile tamamen kendi çaba ve bilgileriyle kendi projelerini ortaya koyuyorlar. Ve bu projelerini bahar döneminde düzenlenen; akademisyenler, üniversite öğrencileri, IEEE gönüllüleri, basın ve tıpkı kendileri gibi proje kapsamında eğitim alan farklı şehirlerdeki liseli arkadaşlarının katıldığı bir sergi gününde sunma fırsatı yakalıyorlar.

Sergi günü proje sunumları öğrencilerin özgüvenlerini arttırırken aynı zamanda tanıştıkları akademisyenler ,üniversite ve lise öğrencileri onlara müthiş bir iletişim deneyimi sunuyor.

İlgi: http://www.enstitu.ieeetrsb.org/bir-ismin-insanliga-umut-olma-hali-elif-gizem-akkaya-projesi/

IEEE Trakya ve EGAP

IEEE Trakya Educational Activities Committee, IEEE Trakya adına temsilciliğini üstlendiği Elif Gizem Akkaya Bilim ve Teknoloji Proje Sergisini geride bıraktı. 80. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi ile gerçekleştirdiğimiz ve aylar süren eğitimlerimiz sonucunda lise öğrencisi arkadaşlarımızla birlikte görme engellilerin hayatını kolaylaştıracak bir gözlük tasarlamayı başardık. Bu anlamlı gün için bizlerle işbirliği yapan 80. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencilerine ve idari kadrosuna, proje koordinatörlüğünü üstenen EAC Temsilcimiz Çağatay Karataş'a, eğitimleri gerçekleştiren İbrahim Karpuzoğlu ve Görkem Tanrıveroğlu arkadaşlarımıza, bu anlamlı günde bizleri çok iyi bir şekilde ağırlayan IEEE Bursa Uludağ Üniversitesi öğrenci koluna ve EGAP koordinatörlerine çok teşekkür ederiz. 

Resim

Ek Resimler
Bu içerik 10.05.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 1503 kez okundu.