...

Marmara Bölgesi I. Vizyon Toplantısı

IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) Türkiye Marmara Bölge Vizyon Toplantıları’nın ilki, Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Elektrik, elektronik, bilgisayar, otomasyon, telekomünikasyon ve diğer birçok alanda, mühendislik teori ve uygulamalarının gelişimi için çalışan ve uluslararası en büyük teknik organizasyonlardan biri olan IEEE’nin Trakya Üniversitesi Öğrenci Şubesi himayesinde, Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıya, Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Bölümü Araştırma Görevlisi ve IEEE Trakya Öğrenci Kolu Akademik Danışmanı Enis Barış Bulut, etkinlik Ana Sponsoru Bulut Makine Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sabit Bulut, IEEE Türkiye Öğrenci Temsilcisi ve IEEE Women in Engineering Türkiye Temsilci Vekili Hüseyin Yapıcı, IEEE Computer Society Türkiye Temsilcisi Halil İbrahim Korkmaz, IEEE Communication Society Türkiye Temsilcisi Can Baran Morkoç, IEEE Türkiye Kardeş Kollar Koordinatörü Kalender Akkuş, IEEE Aerospace and Electronic Systems Society Türkiye Temsilcisi Murat Kaya, Trakya Üniversitesi IEEE Öğrenci Kolu Başkanı Ufuk Baş, IEEE Robotics and Automation Society Türkiye Koordinasyon Ekibi, IEEE Engineering in Medicine and Biology Society Türkiye Koordinasyon Ekibi, IEEE Kurumsal Destek Ekibi, IEEE Türkiye Tanıtım Ekibi, Bilim ve Proje Sergisi Koordinasyon Ekibi ile 28 farklı üniversiteden 700’ün üzerinde IEEE üyesi öğrenci katıldı. 160 ülkede 423.000’den fazla üyesi bulunan IEEE’nin her eğitim ve öğretim yılında, öğrenci kolları tarafından gerçekleştirilen vizyon toplantılarının ilki, bu yıl Trakya Üniversitesi, Edirne Belediyesi ve Bulut Makine iş birliği ve Trakya Üniversitesi IEEE Öğrenci Şubesi organizasyonuyla gerçekleştirildi.

Etkinliğin açılışında konuşan Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Bölümü Araştırma Görevlisi ve IEEE Trakya Öğrenci Kolu Akademik Danışmanı Enis Barış Bulut, öğrencilerin üniversite hayatında edineceği tecrübe ve kuracakları ilişkilerin, gelecekte kariyer planlamalarında oldukça önemli bir yere sahip olacağını belirterek, “Yaklaşık 5-6 yıl önce, ben de bu koltuklarda sizler gibi oturan ve meraklı gözlerle çalışmaları izleyen, IEEE üyesi bir öğrenciydim. Bu sebeple, sizlerle aynı his ve duyguları paylaşıyorum. Bugün, burada olmanın sizlere bilgi ve tecrübe olarak eşsiz katkıları olacağı kanısındayım. Öğrencilikle başlayan bu serüven, mezuniyet sonrasında da devam edecek ve parçası olmaktan büyük gurur ve mutluluk duyacağınız bir organizasyona dönüşecek. İçerisinde bulunduğunuz oluşumun değerini bilerek tadını çıkarmaya bakın.” dedi. Gördüğü kalabalıktan çok etkilendiğini belirten Enis Barış Bulut, “IEEE Trakya Öğrenci Kolu, çok yakın bir zamanda, 2017 yılında, üniversitemiz öğrencileri tarafından kurulan ve başta mühendislik fakültesi olmak üzere, tüm sosyal branşlardaki öğrencilere kapılarını açan yeni bir oluşumken, bugün, 9 farklı komitesi ve 700’den fazla üyesiyle dağ gibi bir organizasyona dönüştü. Yaklaşık 1.000 öğrencisi olan bir mühendislik fakültesi için bu çok ciddi bir rakam ve bu başarıyı kısa bir sürede elde ettik. Trakya Üniversitesi IEEE Öğrenci Kolu üyelerinin nezdinde, salonu dolduran tüm IEEE üye ve temsilcilerini selamlayarak, toplantının gerçekleşmesinde emeği ve katkısı bulunan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

IEEE Türkiye Öğrenci Temsilcisi ve aynı zamanda toplantıya moderatörlük yapan Hüseyin Yapıcı, toplantı kapsamında IEEE’nin kuruluşu, tarihsel gelişimi, yapılanması, projeleri, eğitimleri ve etkinliklerinden söz ederek, “Bu güzel mekânda, böyle bir organizasyona ev sahipliği yapan, bu güzel aileyi Trakya’da, Edirne’de buluşturan ve birleştiren Trakya Üniversitesi’ne teşekkür ediyorum.” dedi. Her yıl, daha fazla projeye imza atma ve bu projeleri yeni üyelerle buluşturma gibi bir amaçlarının olduğunu ve bunu düzenledikleri toplantılarla gerçekleştirdiklerini sözlerine ekleyen Hüseyin Yapıcı, İEEE’nin geliştirdiği projelere ilişkin açıklamalarda bulunarak, “Bu platformda öğrencilere, girişimcilik projelerini anlatma ve değerlendirme imkânları sunuyoruz.” dedi.

IEEE Türkiye Temsilci ve ekip liderlerinin de sunumlar gerçekleştirerek, bilim dünyasına önemli katkılar sunduğu toplantıda, IEEE Öğrenci Şubeleri de hazırladıkları poster sunumları gerçekleştirdi. IEEE Türkiye Kardeş Kollar Ekibi’nin, öğrencileri bir araya getirmeyi ve kaynaştırmayı amaçlayarak düzenlediği çeşitli kültürel etkinliklerinin ardından, TREDAŞ Scada Takım Lideri Onur Karmış, IEEE Young Professional’in yapısı ve öğrenciler için sunduğu global fırsatlardan bahsetti. Toplantı kapsamında söz alan isimlerden biri de etkinlik ana sponsoru Bulut Makine Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sabit Bulut oldu. Ahmet Sabit Bulut, öğrencilere mühendislik ve çalışma hayatı tecrübelerinden bahsetti. Power and Energy Society ve TREDAŞ’ın gerçekleştirdiği parelel oturumlar ve teknik eğitimlerin yanı sıra Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri Bahadır Ekşioğlu ve Melih Günlükçü, girişim projelerini katılımcılara anlattı. Program, IEEE Türkiye Öğrenci Temsilcisi Hüseyin Yapıcı’nın, ev sahipliğinden ötürü Trakya Üniversitesi IEEE Öğrenci Kolu Başkanı Ufuk Baş’a teşekkür plaketi vermesi ve Ufuk Baş’ın konuşmasıyla son buldu.

TOPLANTI DESTEKÇİLERİ:


Resim


Ek Resimler
Bu içerik 28.10.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 1499 kez okundu.