...

Türk Profesöre IEEE'den Altın Madalya!



Prof. Dr. Erdal Arıkan, 5G standartları arasına alınan ve daha önce Türkiye’de ve yurtdışında ödüle layık görülen “kutupsal kodlar” çalışmasıyla, ABD merkezli uluslararası meslek kuruluşu IEEE tarafından altın madalya ile ödüllendirildi. Arıkan’a madalyası, Mayıs 2018’de San Francisco’da düzenlenecek IEEE Vizyon ve Yenilikçilik Zirvesi’nde verilecek. Türk bilim insanının çalışmasında yer alan algoritmalar, yakın gelecekte 5G standardına uygun her cep telefonunda yer alması öngörülüyor.

Dünya telekomünikasyon sektörü, sadece insanların değil cihazların da birbiriyle haberleşmesine olanak sağlayacak 5G’ye geçmeye hazırlanırken, dünya bilim otoriteleri, Türk bilim insanı Prof. Dr. Erdal Arıkan’ı, bu teknolojide kritik rol oynayan “kutupsal kodlar” adlı çalışması için altın madalyaya layık gördü.Bilkent Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdal Arıkan tarafından geliştirildi. Daha önce 2010 yılında IEEE Information Theory Society Makale Ödülü’nü ve 2013 yılında IEEE W.R.G. Baker Ödülünü alan Arıkan’ın buluşu yurtiçinde de 2010 Sedat Simavi Bilim Ödülü ve 2011 Kadir Has Vakfı Bilim Ödülü’ne layık görüldü.
Arıkan’a madalyası, Mayıs 2018’de San Francisco’da düzenlenecek IEEE Vizyon ve Yenilikçilik Zirvesi’nde takdim edilecek. Ödül kapsamında altın madalyanın yanı sıra bir de para ödülü yer alıyor.

IEEE Türkiye Öğrenci Kolları adına Sayın Prof.Dr. Erdal Arıkan’ı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.


Resim

Bu içerik 01.01.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 768 kez okundu.